Krevety na grilu

25. června 2012·Jídlo a pití·Redakce

Lahodné mořské potvůrky!

Suroviny:

25 ks předvařených krevet s ocáskem
3 stroužky česneku
hrst petrželové natě – plocholisté
2 lžíce olivového oleje
sůl, pepř, šťáva z jednoho citronu

Postup

Krevety opláchneme, osušíme a napícháme po pěti kusech na předem namočené bambusové špejle. Do misky si nasekáme česnek na jemno, přidáme olivový olej, citronovou šťávu a nesekanou petrželovou nať. Vše společně spojíme v emulzi a lehce osolíme a opepříme. Krevety bohatě potřeme olejovou směsí a necháme odležet cca hodinu v chladu. Vkládáme na dobře rozpálený gril a grilujeme lehce do zlatova a ihned podáváme. Nejlepší jsou zcela bez přílohy jako zpestření při grilování – tedy jako "zákusek".

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme