KRKOVIČKA SE ZÁZVOREM A SALÁTEM S HORČIČNOU ZÁLIVKOU

23. června 2014·Jídlo a pití·Redakce

Další z oblíbených receptů z grilu. Krkovičku na zázvoru můžete podávat jak s letním salátkem, tak i s bramborem se sýrem. Obě varianty přílohy jsme pro vás na Frekvenci 1 připravili.

KRKOVIČKA NA ZÁZVORU PŘIPRAVENÁ NA GRILU

Ingredience: 4 steaky z krkovičky á 180 g, 2 limetky, 3 str. česneku ,2 cm zázvoru

2 papričky jalapeňos (můžeme nahradit 2 paprikami), 1 cibule, 1 jarní cibulka , 1 zralé kiwi 

2 lžíce hnědého cukru, 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce sezamového oleje, sůl

Postup:

Česnek a zázvor oloupeme a jemně nastrouháme. Jalapeňos papričky omyjeme, přepůlíme, zbavíme jader a nakrájíme na drobno. Oloupeme cibuli a nakrájíme. Jarní cibulku připravíme  na tenké kroužky. Kiwi oloupeme a jemně rozmačkáme vidličkou. Vše smícháme s cukrem, sójovou omáčkou a sezamovým  olejem. Steaky z krkovičky omyjeme, vysušíme a vložíme do marinády na 2 hodiny. Maso poté vyndáme z marinády, osolíme a dáme na rozpálený gril na 6-8 minut z každé strany.

PŘÍLOHA PEČENÁ BRAMBORA S OŠTĚPKEM

Ingredience:

4 brambory, 2 ks oštěpku, sůl,pepř, alobal

Postup:

Brambory omyjeme a zabalíme do alobalu. Dáme do trouby nebo na gril péci do měkka . Vyndáme a podélně nařízneme. Rukama zmáčkneme a do vzniklé jamky vložíme půlku oštěpku a vložíme zpět do trouby (gril).

Salát s hořčicovou zálivkou

Ingredience: dubový salát, šťáva z 1 citronu, půl hrnku olivového oleje, 1 lžička hořčice

1 lžička cukru , sůl, pepř

Postup:

Do šťávy z citronu přidáme 1 lžičku cukru, 1 lžičku hořčice a šleháme. Pozvolna přiléváme olivový olej. Osolíme a opepříme. Salátové listy omyjeme, osušíme a zalijeme zálivkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme