Křupavá asijská kachní prsa

27. února 2013·Jídlo a pití·Redakce

Nejen na slavnostní stůl patří kachna!

kachní prsa
2 lžíce rýžového vína
2 lžíce sójové omáčky
2 hvězdice anýzu
drcený barevný pepř
1 cm zázvoru
1 jarní cibulka
1 tyčka skořice
150 g mungo výhonků
½ červené papriky
sůl

Kachní prsa polijeme rýžovým vínem, sójovou omáčkou, přidáme zázvor, skořici, pepř, anýz, cibulku, osolíme a ve směsi důkladně obalíme. Maso dáme na pařák a vaříme v páře 25 minut. Maso osušíme, vložíme do rozpáleného oleje a zprudka opečeme. Na druhé pánvi opečeme papriku, mungo výhonky, zalijeme omáčkou z masa a podusíme. Podáváme s rýží.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme