Křupavá kuřecí stehýnka

7. prosince 2012·Jídlo a pití·Redakce

Kuře stokrát jinak - a to platí!

Suroviny:

7 ks kuřecích stehen (pouze dolní špalíčky)

na marinádu:
500 ml bílého jogurtu
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička mletého nového koření
1 lžička tymiánu
sůl
pepř

na obalení:
hladká mouka
sůl

olej

Postup

Všechny přísady na marinádu smícháme. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, složíme do marinády, smícháme a necháme do druhého dne uležet. Stehna by měla být v jogurtové marinádě úplně ponořena.

Druhý den vyjmeme stehna z marinády (jogurtovou vrstvu neutíráme, jen lehce oklepeme přebytek) a obalíme je v osolené mouce. Ihned smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova, cca 30 minut (dle velikosti), střední plamen. Prvních 10 minut kuřecí kousky neotáčíme.

Po osmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme