Vyhledávání
Křupavá kuřecí stehýnka
Kuře stokrát jinak - a to platí!
Suroviny:
7 ks kuřecích stehen (pouze dolní špalíčky)
na marinádu:
500 ml bílého jogurtu
1 prolisovaný stroužek česneku
1 lžička sladké mleté papriky
1 lžička mletého nového koření
1 lžička tymiánu
sůl
pepř
na obalení:
hladká mouka
sůl
Postup
Všechny přísady na marinádu smícháme. Kuřecí stehna omyjeme, osušíme, složíme do marinády, smícháme a necháme do druhého dne uležet. Stehna by měla být v jogurtové marinádě úplně ponořena.
Druhý den vyjmeme stehna z marinády (jogurtovou vrstvu neutíráme, jen lehce oklepeme přebytek) a obalíme je v osolené mouce. Ihned smažíme ve vysoké vrstvě oleje dozlatova, cca 30 minut (dle velikosti), střední plamen. Prvních 10 minut kuřecí kousky neotáčíme.
Po osmažení necháme na papírovém ubrousku okapat.