Krůtí prsa s ořechy

2. listopadu 2012·Jídlo a pití·Redakce

Krůtí maso je dietní, dejte si dvakrát!

Ingredience

400 g krůtích prsou, 1 citrón, 4 lžíce worchestrové omáčky, sůl, mletý pepř, hrst posekané petrželové natě, 2 bílky, 70 g mletých ořechů, 4 vrchovaté lžíce strouhanky, olej na smažení

Postup

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Z citrónu vymačkáme šťávu a smícháme ji s worchestrovou omáčkou. Osolíme, opepříme, přidáme petrželovou nať a dobře promícháme. Plátky masa protáhneme marinádou, naskládáme do misky a zbytkem marinády zalijeme. Dáme na několik hodin do ledničky. Bílky lehce našleháme vidličkou, ořechy a strouhanku smícháme. Maso z misky vyklopíme do cedníku a necháme okapat marinádu. Okapané kousky masa obalujeme v bílku a pak v ořechové strouhance. Smažíme z obou stran v rozpáleném oleji. Podáváme s bramborami a zeleninovým salátem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme