Krůtí steak s chřestem

19. dubna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Blíží se sezóna chřestu, buďte u toho!

2 krůtí steaky 
200 g parmazánu 
100 g parmské šunky 
250 g zakysané smetany 
zelený chřest
čerstvá bazalka
1 žloutek
1/2 citrónu 
olej
cukr
sůl, pepř

Chřest umyjeme, oloupeme, dáme vařit na 5 minut do vody se solí, citrónovou šťávou a cukrem. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.

Na plátky masa poklademe překrájený chřest a parmskou šunku. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, solí, pepřem, parmazánem a vzniklou směs nalijeme na maso.

Dáme zapéct do trouby na 200°C na 10 minut.

 

Příloha:

Bramborové placičky

500 g moučných brambor 

50 g hladké mouky

2 žloutky

50 g slaniny

muškátový oříšek

petrželka

sůl 

Brambory oloupeme, uvaříme, scedíme, rozmačkáme a necháme trochu vychladnout. Na pánvi opečeme do křupava kostičky slaniny, vytáhneme a necháme na ubrousku osušit. 

Mačkané brambory smícháme s moukou, kostičkami slaniny, žloutky, solí, nakrájenou petrželkou a nastrouhaným muškátovým oříškem. Promícháme.

Na pomoučněném vále vyválíme z těsta válec asi 4 cm široký, nakrájíme ho na centimetrové plátky a smažíme v tuku po slanině do křupava.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme