Vyhledávání
Krůtí steak s chřestem
Blíží se sezóna chřestu, buďte u toho!
2 krůtí steaky
200 g parmazánu
100 g parmské šunky
250 g zakysané smetany
zelený chřest
čerstvá bazalka
1 žloutek
1/2 citrónu
olej
cukr
sůl, pepř
Chřest umyjeme, oloupeme, dáme vařit na 5 minut do vody se solí, citrónovou šťávou a cukrem. Maso naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme na oleji.
Na plátky masa poklademe překrájený chřest a parmskou šunku. Zakysanou smetanu smícháme se žloutkem, solí, pepřem, parmazánem a vzniklou směs nalijeme na maso.
Dáme zapéct do trouby na 200°C na 10 minut.
Příloha:
Bramborové placičky
500 g moučných brambor
50 g hladké mouky
2 žloutky
50 g slaniny
muškátový oříšek
petrželka
sůl
Brambory oloupeme, uvaříme, scedíme, rozmačkáme a necháme trochu vychladnout. Na pánvi opečeme do křupava kostičky slaniny, vytáhneme a necháme na ubrousku osušit.
Mačkané brambory smícháme s moukou, kostičkami slaniny, žloutky, solí, nakrájenou petrželkou a nastrouhaným muškátovým oříškem. Promícháme.
Na pomoučněném vále vyválíme z těsta válec asi 4 cm široký, nakrájíme ho na centimetrové plátky a smažíme v tuku po slanině do křupava.