Vyhledávání
Kuba je tradiční vánoční pokrm. Zkuste i husí variantu RECEPT
Každý víkend pro vás máme jedinečné recepty, které pro rádio Frekvence 1 připravuje kuchař Jirka Babica. Na sobotu připravil tyto dva: Husí kuba a Krůtí roláda plněná mrkví.
HUSÍ KUBA
Připravte si:
- 400 g krup
- 12 stroužků česneku
- husí vnitřnosti
- husí maso a vypečené sádlo
- 3 cibule
- kmín, majoránka
- sůl, pepř
Uvařené droby scedíme a nasekáme na kousky. Do hrnce s vývarem dáme na 30 minut vařit kroupy. Do pekáčku nalijeme husí sádlo, vložíme nakrájenou cibuli, česnek, kmín a 5 minut restujeme. Přidáme vnitřnosti a pokrájené zbytky masa, kroupy, majoránku a promícháme. Poté dáme na 30 minut zapéct do trouby.
KRŮTÍ ROLÁDA PLNĚNÁ MRKVÍ
Připravte si:
- 500 g krůtí prsa
- česnek
- 1 mrkev
- uzený bůček
- 100 g slaniny
- 2 lžičky hořčice
- 4 plátky šunky
- 2 cibule
- 2 vejce
- bazalka
- máslo
- sůl, pepř
Krůtí prso rozřízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí a česnekem. Na maso poklademe šunku, cibuli, vejce, mrkev, uzený bůček. Roládu zavážeme, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme cibuli, slaninu, plátek másla, zalijeme vodou ,vývarem a necháme péct v troubě asi 30 minut. Jako přílohu podáváme opečený brambor a zeleninku.