Kuře na jablkách

29. října 2014·Jídlo a pití·Redakce

V sezóně jsou teď jablka, tak co s nimi? Rychlé a snadné kuře právě na nich.

Ingredinece

  • 1 kuře 
  • 3 jablka 
  • 2 lžíce oleje 
  • 2 lžíce medu 
  • sůl a pepř 
  • 50 ml bílého vína 
  • 100 ml jablečné šťávy
  • 2 větvičky rozmarýnu 

Postup

Kuře rozřízneme přes prsa, roztáhneme a prosolíme.
Oloupaná jablka zbavíme jadřince a nakrájíme na měsíčky. 
V pekáči rozehřejeme 2 lžíce másla, přidáme  polovinu překrájených jablek, orestujeme, dále přidáme med, osolíme a opepříme.
Zalijeme  bílým vínem, provaříme, přilijeme jablečný džus a přihodíme dvě větvičky rozmarýnu .
Vložíme kuře a pořádně ho ve vzniklém vývaru vykoupeme.
Dáme do trouby na půl hodiny na 180 st. Poté vložíme zbytek jablek a teplotu stáhneme na 160 st. a necháme ještě 20 minut v troubě.
Občas podléváme vlastní šťávou nebo stříkneme vínem. Těsně před koncem můžeme ještě potřít medem.
Podáváme s rýží.

 

 

 

 

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme