Kuřecí prsa na bylinkách se smetanovým špenátem

14. května 2012·Jídlo a pití·Redakce

Špenát je zdravý!

Potřebujeme:

4 kuřecí prsa

olej na smažení

2 lžíce Podravky Natura bylinkové kuře

400g mražených špenátových listů

150g dušené šunky

1 menší cibule

50g másla

1 zakysaná smetana

sůl, pepř

 

Postup:

Kuřecí řízky omyjeme, očistíme a osušíme. Kuřecí řízky posypeme Podravkou Natura bylinkové kuře.          Rozpálíme olej na pánvi a kuřecí řízky zprudka opečeme z obou stran. Opečené maso vyjmeme, a do pánve vložíme máslo s cibulí a necháme zpěnit.

Dále přidáme dušenou šunku rozmražený špenát a vše spolu krátce opečeme. Ke konci přidáme zakysanou smetanu a cca 5 minut vaříme. Dle chuti přidáme sůl a pepř.  Do hotové omáčky vrátíme opečené řízky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme