Kuřecí řízečky s medovo-hořčičným dipem

23. dubna 2012·Jídlo a pití·Redakce

Řízečky a dip? Nebylo líp!

100g slaných tyčinek, preclíků či krekrů

12 vykostěných kuřecích stehenních řízků

sůl, pepř

mouka na obalení

2 vejce ruzšlehaná vidličkou

1 lžíce olivového oleje

100 ml hrubozrné hořčice

4 lžíce medu

1 lžička bílého vinného octa

zelené fazolky k podávání

Troubu předehřejte na 190 C. V kuchyňském robotu nebo válečkem rozdrťte slané pečivo nahrubo. Kuře osolte a opepřete. Maso obalte v mouce, vejci a obalte v krekrové strouhance. Rozložte na plech vyložený papírem na pečení a pečte asi 35 min dozlatova.

V misce prošlehejte olej, hořčici, med a ocet. Zbylé kuře podávejte k večeři s medovohořčičným dipem a popř. fazolkami či vařenými bramborami.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme