Langoše

9. dubna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Vyzkoušejte langoše sladké i slané!

Kvásek:
droždí

cukr
hladká mouka

mléko

Těsto:
1 kg hladké mouky
1/4 l mléka
kefír, sodovka
sůl, olej

K ochucení:
kečup, česnek, eidam
skořice, cukr moučka, med

Rozdrolenou kostku droždí zalijeme teplým mlékem a přidáme 2-3 polévkové lžíce mouky a cukr. Takto připravený kvásek necháme 5-10 minut rozležet a pak vlijeme do mouky. Přidáme 250 ml mléka, kyselé mléko, trochu sodovky a 3 špetky soli. Uhněteme těsto a necháme vykynout. Z vykynutého těsta děláme placky a smažíme v rozpáleném oleji.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme