Losos v listovém těstě s nivou

8. února 2013·Jídlo a pití·Redakce

Niva dodá rybce vůni!

listové těsto
300 g mladého listového špenátu

100 g nivy
500 g lososa
1 citron
sůl
pepř
2 str. česneku 
1 cibule
1 vejce
1 dcl zakysané smetany
1 dcl smetany

Lososa osolíme, opepříme a z obou stran lehce opečeme. Na pánvi osmažíme cibuli, česnek a přidáme listový špenát, osolíme. 

Stranou si vyválíme listové těsto. Rozdělíme ho na dva pláty, potřeme žloutkem a na každý plát položíme 1 kus usmaženého lososa. Na lososa poklademe listový špenát, nakrájenou nivu, trochu zakysané smetany a celou kapsu pečlivě zabalíme. Na povrchu potřeme vajíčkem. Pečeme v rozehřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Na omáčku použijeme výpek z lososa, ve kterém rozpustíme zbylou nivu. Do ní nalijeme smetanu a promícháme. Upečenou kapsu přelijeme smetanovou omáčkou a podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme