Maďarský perkelt

7. prosince 2011·Jídlo a pití·Redakce

Výběr ze soutěže Lagris

olej, 1 větší cibule, 1 lžíce hladké mouky, 2 lžíce červené sladké papriky, špetka mleté pálivé papriky, 1 rajský protlak, sůl, pepř, 500g vepřového, nebo kuřecího masa, hrášek, 2 šálky vlažné vody, 10dkg eidamu.

sve

Maso nakrájíme na nudličky. Rozpálíme si na pánvi olej a necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku. Poté přisypeme mouku, papriky a protlak-pořádně rozmícháme a rychle zalijeme vodou a opět mícháme, dokud se hrubky nerozvaří. Poté přidáme maso, a podle chuti osolíme a opepříme. Asi 10 minut před koncem vaření přisypeme hrášek.Necháme pod pokličkou dusit 40-45minut. Při podávání můžeme posypat nastrouhaným tvrdým sýrem, nejlépe 30% eidam. Podáváme s rýží, kterou jsme si opláchli, osmáhli na rozpáleném másle, poté zalili vodou (na 1 šálek rýže 2 šálky vody), osolíme a vložíme menší cibuli, do které jsme zapíchli pár hřebíčků. Vaříme tak dlouho, dokud se voda nevyvaří (20-25 minut). Jednoduchý, ale velmi dobrý recept! Dobrou chuť

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme