Medová kuřecí stehýnka se švestkami, mandlemi a slaninou

8. listopadu 2012·Jídlo a pití·Redakce

Ideální podzimní dobrota

Suroviny:

10 kuřecích stehýnek / spodní stehna /
100 ml olivového oleje
mletá skořice
3 PL medu
1 sáček sušených švestek
140 g anglické slaniny
1 PL drcených mandliček
sůl, čerstvý mletý pepř

+ vývar

Postup

Kuřecí stehýnka omyjeme, osušíme, posypeme solí, čerstvě mletým pepřem, skořicí, pokapeme olivovým olejem a necháme 2 hodiny v chladu.
Takto naložená stehýnka vložíme do pekáčku, podlijeme kuřecím vývarem nebo vodou do výše cca 2 cm a pečeme v rozehřáté troubě na 160 stupňů.
V polovině pečení přidáme med, který rozmícháme ve šťávě, která se nám zatím při pečení vytvořila v pekáčku okolo stehýnek. Maso občas podléváme, aby nám pak vznikla pěkná křupavá kůrčička.
Když stehýnka začínají hezky zlátnout, přidáme omyté sušené švestky, lžíci drcených mandlí, na kostičky pokrájenou slaninu a ještě krátce dopečeme.
Stehýnka podáváme se šťouchaným bramborem, s restovanou mladou cibulkou a slaninkou.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme