Medová pečínka

16. dubna 2012·Jídlo a pití·Redakce

Kdo říká, že med patří jen na chleba nebo do čaje?

Ingredience

1 kg vepřové pečeně vcelku, 4 lžíce olivového oleje s feferonkami, 2 lžíce medu, sůl, mletý kmín, sušený rozmarýn, 2 cibule, 600 g brambor, hrstka sušených švestek

Postup

Olivový olej smícháme s medem a touto směsí důkladně potřeme omyté a osušené maso ze všech stran. Uložíme do pekáče a necháme do druhého dne v chladu.

Naložené maso ze všech stran osolíme, okmínujeme a posypeme rozmarýnem.

Cibule oloupeme, rozkrájíme na měsíčky a přidáme do pekáče. Podlijeme trochu vodou a přikryté dáme péct na 180°C.

Až je maso skoro měkké, přidáme k němu do pekáče švesty a oloupané, na čtvrtky rozkrájené brambory.

Dopečeme do měkka.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme