Na únavu a proti podzimní depresi: 5 důvodů, proč právě teď jíst kešu oříšky

6. listopadu 2016·Jídlo a pití·Redakce

Sychravé podzimní počasí dělá radost málokomu, spíš naopak, lidé jsou otrávení, unavení a častěji trpí depresemi. Jak se proti takovým podzimním splínům obrnit? K lepší náladě vám pomohou kešu oříšky.

Kešu ořechy jsou ve skutečnosti semena ve tvaru ledviny, které se drží v dolní části tzv. kešu jablka. To roste na stromě zvaného ledvinovník západní.

Proč by kešu neměla chybět ve vašem jídelníčku?

#1

Kešu ořechy jsou výborným zdrojem hořčíku, železa a zinku.

#2

Mají nejnižší obsah tuku ze všech ořechů a více než 80 procent obsaženého tuku tvoří cenné nenasycené mastné kyseliny.

#3

Díky obsaženému tryptofanu působí kešu jako přírodní antidepresivum, což je největší deviza v tomto období. Až budete vybírat, volte ideálně ty v bio kvalitě. Zaručí vám, že neobsahují žádné zbytky chemie.

#4

Kešu oříšky můžeme konzumovat bez jakékoliv úpravy. Často jsou součástí asijských pokrmů, kaší či různých salátů. Rozemleté kešu jsou vhodné k zahušťování omáček na palačinky či do pečiva. Výborně se hodí jako základ do RAW moučníků, kdy z nich po namočení a rozmixování lze vytvořit skvělý RAW korpus.

#5

Pomáhají při celkové únavě a vyčerpanosti, pomáhají zmírňovat projevy bolestivé menstruace.

Tak neváhejte, cestou z práce si je kupte a večer místo brambůrků nebo čokolády vyzkoušejte tuto zdravější formu mlsání.

Autor: Redakce / RH

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme