Nádivka se slaninou v listovém těstě

26. března 2012·Jídlo a pití·Redakce

Velikonoce se blíží, čas nádivek přichází!

100 g slaniny

500 ml mléka

1 hrst lístků mladých kopřiv

4 vejce

4 rohlíky

1 snítka petrželky

500 g uzeného masa

1 hrst strouhanky

muškátový květ

sůl

nové koření

mletý černý pepř

listové těsto

 

Uzené maso uvaříme, necháme vychladnout a rozkrájíme na kostičky. Rohlíky nakrájíme na kostky, vejce rozšleháme v mléce, přidáme nakrájené maso a rohlíky. Osolíme, opepříme, ochutíme novým kořením a muškátovým květem. Kopřivy spaříme vařící vodou, spolu s petrželkou nadrobno nasekáme a přidáme do nádivky. Vše důkladně promícháme. Nádivku zavineme jako roládu do listového těsta, které vysteleme šunkou a sýrem. Dá se však upéct i samostatně.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme