Vyhledávání
Nakládaná cuketa, plněné paprikové lusky, broskev z Mallorcy
Recepty ze sobotního Dámského klubu rádia Frekvence 1.
NAKLÁDANÁ CUKETA
Potřebujete:
* 3 ks cukety
* sůl
* cukr
* pepř
* 3 lžíce olivového oleje
* 3 lžíce balzamikového octa
* 1 stroužek česneku
Cuketu nakrájíme na plátky a vložíme na gril na mřížku, aby na cuketě vznikly pěkné proužky.
Smícháme olivový olej s octem balzamiko, osolíme, opepříme a přidáme jemně strouhaný česnek. Grilovanou cuketu dáme do mísy a zalijeme olivovou směsí, můžeme dochutit cukrem, promícháme a necháme 1 hodinu odležet.
—-
PLNĚNÉ PAPRIKOVÉ LUSKY S BYLINKOVÝM KUSKUSEM NA GRILU
Potřebujete:
* 4 papriky
* 200 g kuskusu
* 350 ml zeleninového vývaru
* olivový olej
* 2 str. česneku
* čerstvoupažitku
* čerstvý koriandr
* černé olivy (asi 10ks)
* citronovou šťávu
* 200 g fety
* pepř
* sůl
V misce smícháme kuskus s horkým zeleninovým vývarem, necháme asi 5 minut stát, aby se vývar dobře vsákl, poté přidáme 3 polévkové lžíce olivového oleje.
Smícháme nakrájenou pažitku s koriandrem, nadrobno nakrájené olivy, citronovou šťávu, sůl, pepř a fetu nakrájenou na kostičky.
Promícháme a smícháme s kuskusem.
Papriky rozpůlíme podélně, zbavíme jadérek, potřeme olivovým olejem a asi 4 minuty grilujeme. Pak je naplníme připravenou směsí a grilujeme dalších 8-10 minut, dokud nejsou papriky měkké a kuskus horký.
—-
BROSKEV Z MALLORCY¨
Potřebujete:
* 4 zralé broskve
* 100 g mletých mandlí
* 4 cl koňaku
* 3 bílky
* 3 lžíce cukru
* 4 lžíce moučkového cukru
* 2 lžíce másla
Pekáček vytřeme máslem a poklademe vypeckovanými půlkami broskví řezem nahoru. Pokapeme koňakem a posypeme cukrem.
Vyšleháme bílky s moučkovým cukrem do tuhého sněhu, opatrně přimícháme mleté mandle. Na každou broskev dáme lžíci mandlového sněhu a vložíme do předehřáté trouby na 180 st. na 15min. Pečeme do zlatova, dezert vyndáme z trouby a hned podáváme.