Nakládaný hermelín

13. června 2013·Jídlo a pití·Redakce

Linda vám poodhalí tajemství toho svého nakládaného hermelínu...

Nakládaný Hermelín

základ

  • Hermelín

  • Lučina

  • olivový olej

  varianta

  • s rozmarýnem,pepřem a česnekem

    varianta

  • s cibulí,bobkovým listem a paprikou

Třeba 5 Hermelínů podélně rozkrojíme,vydlabeme,vnitřek dáme do misky,přidáme jednu Lučinu,pepř,česnek,zamícháme a vrátíme zpátky do Hermelínu.Připlácneme k sobě zpátky zas ty dvě rozříznuté půlky a dáme do sklenice s olivovým olejem.Ještě můžeme do oleje přihodit trochu česneku na plátky a dvě tři snítky čerstvého rozmarýnu.

To samé opakujeme s druhou variantou,do přimíchané Lučiny přidáme cibuli a papriku,slepíme,zalijeme olejem,prokládáme sibulí při štosování Hermelínů a přidáme dva tři bobkové listy.

Zavřeme sklenice a čekáme si na změknutí

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme