Námořnické kotlety

16. července 2012·Jídlo a pití·Redakce

Nemusíte mít loď, ale námořnické kotlety vyzkoušejte!

Potřebujeme tyto suroviny:
600 g vepřových kotlet bez kostí
2 cibule
8 stroužků česneku
3 sterilované okurky
1 menší plechovka sterilovaných žampionů
50 ml olivového oleje
5 lžic rajského protlaku
1 šlehačka
jíška
worchesterová omáčka
pepř

Postup přípravy:
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme osolené a opepřené maso, orestujeme, přidáme na kostičky nakrájený česnek i okurky, zalijeme vodou (množství dle potřeby) a dusíme 10 až 15 minut do změknutí. Pak přidáme rajský protlak, sterilované žampiony a několik kapek worchesterové omáčky, zahustíme jíškou a mírně povaříme. Nakonec přilijeme šlehačku a dochutíme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme