Vyhledávání
Opilý marinovaný losos
Opijte lososa, oplatí vám to skvělou chutí!
Ingredience
- 2 filety čerstvého lososa s kůží (900–1200 g celkem)
- 125 g hrubé mořské soli
- 125 g třtinového cukru
- 2 lžíce barevného pepře, drceného
- 1 bulva fenyklu s natí
- 1–2 lžíce ginu (vodky nebo brandy)
- kůra z 1 citronu
- 1 větší svazek kopru
- majonézová či hořčičná omáčka
Příprava jídla
1 Sůl, cukr, pepř, pokrájenou bulvu fenyklu (bez natě) a citronovou kůru rozmixujte na hrubší směs. Filety položte kůží na větší kus alobalu, jeden potřete alkoholem a posypte kořeněnou směsí a druhý posypte překrájenou fenyklovou natí a koprem. Spojte a vytvořte sendvič. Zabalte do alobalu, vložte do nádoby s plochým dnem a okrajem a zatižte prkénkem či konzervou. Nechte v lednici 2 dny marinovat.
2 Balíček s lososem jednou až dvakrát denně otočte. Potom setřete marinovací směs a otřete papírovou utěrkou. Stáhněte kůži (jde to snadno rukou), případně opláchněte studenou vodou a osušte.
3 Doplňte čerstvým koprem nebo natí fenyklu a krájejte na tenké plátky. Podávejte s majonézovou nebo hořčičnou omáčkou, pečivem a klínky citronu.