Opilý marinovaný losos

23. dubna 2012·Jídlo a pití·Redakce

Opijte lososa, oplatí vám to skvělou chutí!

Ingredience

  • 2 filety čerstvého lososa s kůží (900–1200 g celkem)
  • 125 g hrubé mořské soli
  • 125 g třtinového cukru
  • 2 lžíce barevného pepře, drceného
  • 1 bulva fenyklu s natí
  • 1–2 lžíce ginu (vodky nebo brandy)
  • kůra z 1 citronu
  • 1 větší svazek kopru
  • majonézová či hořčičná omáčka

Příprava jídla

1 Sůl, cukr, pepř, pokrájenou bulvu fenyklu (bez natě) a citronovou kůru rozmixujte na hrubší směs. Filety položte kůží na větší kus alobalu, jeden potřete alkoholem a posypte kořeněnou směsí a druhý posypte překrájenou fenyklovou natí a koprem. Spojte a vytvořte sendvič. Zabalte do alobalu, vložte do nádoby s plochým dnem a okrajem a zatižte prkénkem či konzervou. Nechte v lednici 2 dny marinovat.

2 Balíček s lososem jednou až dvakrát denně otočte. Potom setřete marinovací směs a otřete papírovou utěrkou. Stáhněte kůži (jde to snadno rukou), případně opláchněte studenou vodou a osušte.

3 Doplňte čerstvým koprem nebo natí fenyklu a krájejte na tenké plátky. Podávejte s majonézovou nebo hořčičnou omáčkou, pečivem a klínky citronu.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme