Panenka na klacku

2. června 2013·Jídlo a pití·Redakce

Dobrota od ohně!

2 vepřové panenky
100 g špeku 
sůl, pepř
2 dcl oleje
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička mletého kmínu
klacek 

Vepřovou panenku očistíme, prošpikujeme klínky špeku, osolíme a opepříme. Olej smícháme s tymiánem a kmínem a panenky vložíme do oleje marinovat na 5 hodin. Poté napíchneme podélně na klacek a opékáme na ohni jako špekáček. Když je maso na okrajích hotové, tak se zakousneme a nadále opékáme.

Jíme, opékáme, okusujeme, dopékáme tak dlouho, dokud to nesníme.

příloha:
Feta sýr na grilu

250 g feta sýru
hrst čerstvé bazalky
1 dcl olivového oleje

2 velká rajčata
menší cibule
1 str. česneku
sůl, pepř

Feta sýr a rajčata nakrájíme na plátky. Namačkáme česnek, smícháme s mačkanou bazalkou, olejem, solí a pepřem.
Na čtverec alobalu dáme plát feta sýru, plátky rajčat a kroužky cibule. Přelijeme připraveným olejíčkem a přiklopíme dalším plátkem feta sýru.
Zabalíme do alobalu, nejlépe dvakrát, aby nám olej nevytekl a dáme na gril, po 5 minutách otočíme a po dalších 5 minutách máme hotovo. Sundáme a necháme ještě 5 minut dojít, poté podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme