Vyhledávání
Panenka na klacku
Dobrota od ohně!
2 vepřové panenky
100 g špeku
sůl, pepř
2 dcl oleje
1 lžička sušeného tymiánu
1 lžička mletého kmínu
klacek
Vepřovou panenku očistíme, prošpikujeme klínky špeku, osolíme a opepříme. Olej smícháme s tymiánem a kmínem a panenky vložíme do oleje marinovat na 5 hodin. Poté napíchneme podélně na klacek a opékáme na ohni jako špekáček. Když je maso na okrajích hotové, tak se zakousneme a nadále opékáme.
Jíme, opékáme, okusujeme, dopékáme tak dlouho, dokud to nesníme.
příloha:
Feta sýr na grilu
250 g feta sýru
hrst čerstvé bazalky
1 dcl olivového oleje
2 velká rajčata
menší cibule
1 str. česneku
sůl, pepř
Feta sýr a rajčata nakrájíme na plátky. Namačkáme česnek, smícháme s mačkanou bazalkou, olejem, solí a pepřem.
Na čtverec alobalu dáme plát feta sýru, plátky rajčat a kroužky cibule. Přelijeme připraveným olejíčkem a přiklopíme dalším plátkem feta sýru.
Zabalíme do alobalu, nejlépe dvakrát, aby nám olej nevytekl a dáme na gril, po 5 minutách otočíme a po dalších 5 minutách máme hotovo. Sundáme a necháme ještě 5 minut dojít, poté podáváme.