Pikantní burger

16. června 2013·Jídlo a pití·Redakce

Začíná doba grilování, najděte inspiraci v Dámském klubu

PIKANTNÍ BURGER

housky na burgery

400 g zadního hovězího masa

8 plátků anglické slaniny

1 lžíce rajského protlaku

1 chilli paprička

1 větší cibule

3 stroužky česneku

4 plátky sýru

1 rajče

červené fazole

tortillové chipsy

salát

tabasco, olej

sůl, pepř

Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričky, přidáme červené fazole, rajský protlak, zalijeme vodou a vaříme asi 10 minut. Osolíme, zakápneme tabascem a rozmixujeme. Maso nameleme a utvoříme z něj burgery, které orestujeme na oleji. K masu přidáme cibuli, slaninu a rajčata nakrájená na kolečka. Kulatou housku rozřízneme a opečeme. Spodní díl natřeme pastou, na ni položíme plátek salátu, maso, plátek sýru, rajče, cibuli, slaninu a tortilové chipsy. Vrchní část housky potřeme pastou a přiklopíme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme