Vyhledávání
Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem
Lahoda nejenom na víkend!
Ingredience
- 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
- 80 g krupicového cukru
- špetka soli
- 90 g hladké mouky, prosáté
- několik kuliček kokosového rafaela na ozdobu
Na kokosový krém
- 150 g změklého másla
- 25 ml konzervovaného kokosového krému
- 250 g prosátého moučkového cukru
- 250 g jemného tvarohu, utřeného
- cca 1/3 lžičky kokosového extraktu (tresti)
- hrst strouhaného kokosu + na posypání
- hrst jahod do krému + několik na ozdobu
Příprava jídla
Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.
V jiné, zcela čisté misce prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.
Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.
Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod, kuličkami rafaela a ještě lehce posypte kokosem.