Piškotová roláda s kokosovým krémem, jahodami a rafaelem

17. března 2012·Jídlo a pití·Redakce

Lahoda nejenom na víkend!

Ingredience

  • 4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
  • 80 g krupicového cukru
  • špetka soli
  • 90 g hladké mouky, prosáté
  • několik kuliček kokosového rafaela na ozdobu

Na kokosový krém

  • 150 g změklého másla
  • 25 ml konzervovaného kokosového krému
  • 250 g prosátého moučkového cukru
  • 250 g jemného tvarohu, utřeného
  • cca 1/3 lžičky kokosového extraktu (tresti)
  • hrst strouhaného kokosu + na posypání
  • hrst jahod do krému + několik na ozdobu

Příprava jídla

Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.

V jiné, zcela čisté misce prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.

Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.

Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.

Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod, kuličkami rafaela a ještě lehce posypte kokosem.


Jídlo a pití - další články

Doporučujeme