Plněná kapsa z bůčku s kapustovými bramborami

29. října 2014·Jídlo a pití·Redakce

Do mletého vepřového masa přidáme nakrájené žampiony, jarní cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.

Ingredience

  • 1 kg bůčku
  • 200 g vepřového mletého masa
  • sůl, pepř, kmín, jarní cibulka
  • 3 cibul
  • tymián
  • černé pivo
  • tuk
  • 6 brambor
  • ¼ kapusty
  • česnek

 

Postup

Na pánvi na tuku opečeme nakrájené krutóny z toustů. Do mletého vepřového masa přidáme nakrájené žampiony, jarní cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.

Bůček prořízneme a uděláme kapsu, kterou prosolíme, okmínujeme a naplníme připravenou směsí. Bůček spojíme jehlami, dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme, osolíme a pečeme 30 min. při 200°C. Poté jej vyjmeme, otočíme a kůži nakrojíme na kostičky. Okmínujeme, přidáme tymián, na čtvrtky nakrájené 3 cibule a podlijeme černým pivem. Pečeme 90 min. při 180°C.

Brambory oloupeme, překrájíme a dáme uvařit do slané vody. Brambory vyndáme .
V horké vodě (můžete použít vodu z brambor) spaříme nakrájenou kapustu. Na másle orestujeme česnek, přidáme spařenou kapustu a vařené brambory. Vše smícháme a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme