Vyhledávání
Plněná kapsa z bůčku s kapustovými bramborami
Do mletého vepřového masa přidáme nakrájené žampiony, jarní cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.
Ingredience
- 1 kg bůčku
- 200 g vepřového mletého masa
- sůl, pepř, kmín, jarní cibulka
- 3 cibul
- tymián
- černé pivo
- tuk
- 6 brambor
- ¼ kapusty
- česnek
Postup
Na pánvi na tuku opečeme nakrájené krutóny z toustů. Do mletého vepřového masa přidáme nakrájené žampiony, jarní cibulku, petrželku, osolíme, opepříme, přidáme česnek s cibulí a krutóny, vše smícháme.
Bůček prořízneme a uděláme kapsu, kterou prosolíme, okmínujeme a naplníme připravenou směsí. Bůček spojíme jehlami, dáme do pekáče kůží dolů, podlijeme, osolíme a pečeme 30 min. při 200°C. Poté jej vyjmeme, otočíme a kůži nakrojíme na kostičky. Okmínujeme, přidáme tymián, na čtvrtky nakrájené 3 cibule a podlijeme černým pivem. Pečeme 90 min. při 180°C.
Brambory oloupeme, překrájíme a dáme uvařit do slané vody. Brambory vyndáme .
V horké vodě (můžete použít vodu z brambor) spaříme nakrájenou kapustu. Na másle orestujeme česnek, přidáme spařenou kapustu a vařené brambory. Vše smícháme a prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.