Plněné boubelky s rýží

7. prosince 2011·Jídlo a pití·Redakce

Výběr ze soutěže Lagris

160g rýže Lagris, sůl, 1 vejce, 100g strouhaného sýra, hrst sekané petrželky, mletý černý pepř, 8 větších rajčátek, 250g zakysané smetany, mletá červená paprika.

Rýži uvaříme na skus, vsypeme ji do větší misky, přidáme rozšlehané vejce, nastrouhaný tvrdý sýr a najemno posekanou petrželku. Vše osolíme, opepříme a zlehka promícháme. Rajčata pod stopkou vodorovně seřízneme, vnitřky rajčátek opatrně vydlabeme lžičkou a naplníme rýžovou směsí. Navrch přiklopíme odkrojenou "čepičku" a lehce ji přitiskneme. Naplněná rajčátka přendáme do zapékací mísy a zapékáme přibližně 20 minut. Zakysanou smetanu dochutíme solí, mletou paprikou a pepřem. Podáváme jako dip k pečeným rajčátkům.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme