Plněné kedlubny

8. listopadu 2012·Jídlo a pití·Redakce

Vyzkoušejte kedlubny jinak - hezky teplé

Ingredience

-5 kedluben – jsou lepší menší kedlubny a víc kusů
-2 rajská jablka
-10 ks žampionů
-1/2 větší cibule
-5 lžic sádla
-50 dkg mletého masa
-1 vejce
-4 až 5 lžic strouhanky
-sůl, kmín a voda podle chuti a potřeby

Postup:

Kedlubny očistíme a vydlabeme. Polovinu vydlabaných kousků kedluben nakrájíme a dáme do pekáčku.
Na pánvi rozehřejeme lžíci sádla, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a polovinu očištěných a nadrobno nasekaných žampionů. Orestujeme a můžeme osolit a přidat kmín.
Druhou polovinu žampionů nakrájíme na plátky a přidáme do pekáčku spolu s nakrájenými rajčaty a třemi lžícemi sádla.
Do mletého masa přidáme vlažnou houbovou směs, vejce, strouhanku, sůl, kmín a dobře rukou promícháme.
Směs nandáme do kedluben a ze zbylé uděláme kuličky. Vše vložíme do pekáčku a mírně podlijeme (stačí 25 ml vody).
Kedlubny i rajčata v pekáčku přisolte.
Dáme do předehřáté trouby na 210 st. přikryté a jakmile se kedlubny začnou dusit, teplotu snížíme na 180 st.
Asi po 34 až 40 minutách odkryjeme a pěkně opečeme, (asi 15 minut) tedy hlavně maso.

Podáváme s bramborem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme