Plněné kotlety s bazalkou

8. srpna 2014·Jídlo a pití·Redakce

Pro masožravce a fanoušky letního grilování je tu další recept Jiřího Babici. Zkuste ho a napište nám jak vám chutnal.

Potřebujete

    • 4 vepřové kotlety bez kosti (karé)
    • 4 čerstvé listy bazalky
    • 4 plátky šunky za studena
    • 4 plátky dušené šunky
    • 4 plátky čedaru
    • sůl
    • mleté chilli
    • 2 lžíce olivového oleje 

Postup

Na straně kotlety nařízneme hluboké kapsy, opatrně tak, abychom ji neprořízli.

Do každé kotlety dáme plátek pršutu, dušené šunky, lístek bazalky a plátek čedaru.

Spíchneme párátkem, osolíme a dochutíme chilli.

Na závěr potřeme olejem. Necháme 1 hodinu odležet.

Grilujeme nejdříve zprudka na každé straně tak 5 minut, potom kotlety přesuneme na kraj grilu a necháme dojít.

Po sundání z grilu maso přiklopíme a necháme 3 až 5 minut odpočinout, naberou tak šťávu.

Příloha: Salát z čínského zelí se zakysanou smetanou

Potřebujete

  • Půl čínského zelí
  • mrkev
  • čtvrt celeru
  • cibule
  • půl hrnku majonézy
  • půl hrnku zakysané smetany
  • 1 lžíce octa , nejlépe jablečného
  • šťáva z 1 citronu
  • 1 str. česneku
  • sůl, pepř
  • 2 lžíce cukru

Postup

Zelí nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a osolíme. Poté promačkáme rukama. Přebytečnou vodu zcedíme. Přidáme jemněnastrouhanou mrkev, celer a nakrájenou cibuli. Uděláme si zálivku. Smícháme majonézu, smetanu, sůl, pepř, česnek, cukr a ocet s citrónovou šťávou. Promícháme a nalijeme na zcezené zelí. Pořádně promícháme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme