Vyhledávání
Plněné kotlety s bazalkou
Pro masožravce a fanoušky letního grilování je tu další recept Jiřího Babici. Zkuste ho a napište nám jak vám chutnal.
Potřebujete
- 4 vepřové kotlety bez kosti (karé)
- 4 čerstvé listy bazalky
- 4 plátky šunky za studena
- 4 plátky dušené šunky
- 4 plátky čedaru
- sůl
- mleté chilli
- 2 lžíce olivového oleje
Postup
Na straně kotlety nařízneme hluboké kapsy, opatrně tak, abychom ji neprořízli.
Do každé kotlety dáme plátek pršutu, dušené šunky, lístek bazalky a plátek čedaru.
Spíchneme párátkem, osolíme a dochutíme chilli.
Na závěr potřeme olejem. Necháme 1 hodinu odležet.
Grilujeme nejdříve zprudka na každé straně tak 5 minut, potom kotlety přesuneme na kraj grilu a necháme dojít.
Po sundání z grilu maso přiklopíme a necháme 3 až 5 minut odpočinout, naberou tak šťávu.
Příloha: Salát z čínského zelí se zakysanou smetanou
Potřebujete
- Půl čínského zelí
- mrkev
- čtvrt celeru
- cibule
- půl hrnku majonézy
- půl hrnku zakysané smetany
- 1 lžíce octa , nejlépe jablečného
- šťáva z 1 citronu
- 1 str. česneku
- sůl, pepř
- 2 lžíce cukru
Postup
Zelí nakrájíme na nudličky, dáme do mísy a osolíme. Poté promačkáme rukama. Přebytečnou vodu zcedíme. Přidáme jemněnastrouhanou mrkev, celer a nakrájenou cibuli. Uděláme si zálivku. Smícháme majonézu, smetanu, sůl, pepř, česnek, cukr a ocet s citrónovou šťávou. Promícháme a nalijeme na zcezené zelí. Pořádně promícháme.