Polévka z červené řepy a rajčat

25. října 2012·Jídlo a pití·Redakce

Chutná hlavně na podzim!

Ingredience

  • 6 drobných červených řep
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 400g plechovka krájených rajčat
  • 1 cibule, nakrájená na kostičky
  • 1 l zeleninového vývaru z kostky (bio)
  • balzamikový ocet
  • sůl, pepř, tymián
  • 1 stroužek česneku, prolisovaný
  • bílý jogurt nebo zakysaná smetana
  • balkánský sýr nebo feta
  • pažitka nebo petrželka

Příprava jídla

Červenou řepu nakrájejte najemno nebo nastrouhejte na hrubém struhadle. Na olivovém oleji opečte doměkka cibuli, přidejte řepu a chvíli restujte. Vlijte rajčata, přidejte vývar a vařte asi deset minut.

Polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka. Dochuťte solí, pepřem, prolisovaným česnekem, trochou tymiánu a balsamikovým octem.

Přidejte jogurt nebo smetanu – polévku krásně zjemní. Podávejte s nastrouhaným sýrem a ozdobené pažitkou nebo petrželkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme