Polníčkový salát s burákovými kuřecími nudličkami

22. června 2013·Jídlo a pití·Redakce

Tropické teploty si žádají lehkou stravu, salát je ideální...

2 kuřecí prsa

lžíce másla

2 lžíce strouhanky

3 vejce

hladká mouka

150 g buráků

olej na smažení

olivový olej

polníček

1 velká kedlubna

1 cibule

citrón

150 g majonézy

sůl, pepř

1 rajče

1 paprika na ozdobu

Buráky roztlučeme v hmoždíři a smícháme se strouhankou. Kuřecí prsa nakrájíme na širší nudle, obalíme v mouce, vejci a strouhance s buráky. Smažíme na oleji do křupava. Kedlubnu nakrájenou na jemné hranolky povaříme ve slané vodě. Přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, majonézu, ochutíme solí, pepřem a citrónem. Polníček dáme na talíř, pokapeme citrónem, doprostřed dáme kedlubnový salát a navrch nandáme smažené kuřecí nudle. Ozdobíme čerstvou červenou paprikou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme