PORADNA FREKVENCE 1: Poznáte kvalitně upečený chleba?

Taky v obchodě nevíte, jaký chleba vybrat? Poradíme vám, jak poznat pečivo, které je dobře propečené a nekazí se příliš rychle.

Čerstvost

Tu poznáte hlavně podle pružnosti střídky. Na čerstvém a dobře propečeném chlebu se hned po stisknutí vrací do původního stavu.

Nepravidelný a deformovaný tvar

Pozor hlavně na nízký a plochý chléb. U jeho výroby nebyl pravděpodobně dodržen technologický postup.

Zašpiněná kůrka

No fuj. V pekárně nemají dobře vyčištěné plechy nebo samotnou pec.

Připálená kůrka

I když se říká, že „kdo jí spálený, bude hezkej“, u chleba to neplatí. Ten bude zaručeně nahořklý.

Bledá kůrka

Pod ní se bude skrývat nepropečený chlebík s mazlavou střídou. Začne vám brzy plesnivět.

Orosený balený chleba

Tak to ruce pryč. Znamená to, že šel do obalu ještě teplý. Takový chleba bude rychle plesnivět a nevydrží tak dlouho, jak slibuje datum spotřeby.

Skryté vady

Ty odhalíte bohužel až po rozkrojení. Překvapit vás může drobivá střídka, vodnatý kruh pod kůrkou, trhlinky ve střídce nebo oddělení střídy od kůrky.

Kyselá až hořká chuť

Tady bylo použito staré těsto, které obsahuje víc kyseliny octové. 

RECEPT FREKVENCE 1: Upečte si úžasný chleba bez lepku a uhlovodanů!

PORADNA FREKVENCE 1: Vyvarujte se průšvihů v kuchyni. Jde to!