Pórková polévka, vepřová pečeně, tvarohové placky

1. března 2014·Jídlo a pití·Redakce

Recepty ze sobotního vysílání Dámského klubu.

PÓRKOVÁ POLÉVKA S MASEM A KRUTÓNY

Potřebujete:
* 200 g mletého vepřového masa (může být i drůběží)
* olej na smažení
* špetku soli
* 3 lžíce hladké mouky
* 1,5 l horké vody
* 1 pórek
* 1 dcl smetany
* 1 rohlík (na krutony)
* špetku pepře

Na oleji orestujeme maso, zasypeme ho moukou a zalijeme vodou. Promícháme a přidáme nakrájený pórek, osolíme a vaříme doměkka. Po asi 15 min. dochutíme pepřem a zjemníme smetanou. Podáváme s osmaženými krutóny.

 

VEPŘOVÁ PEČENĚ NADÍVANÁ BYLINKAMI A SUŠENÝMI RAJČATY

Potřebujete:
* 1 kg vepřové pečeně s kostí
* hrnek sekaných bylinek (rozmarýn, petržel. nať,…)
* 4 lžíce olivového oleje
* 2 stroužky česneku
* 30 g nakládaných sušených rajčat
* sůl

Maso u kosti nařízneme tak, aby vznikla hluboká kapsa. Tu naplníme směsí připravenou ze sekaných bylinek, prolisovaného česneku a 2 lžic olivového oleje. Ostrým nožem uděláme do masa otvory, do kterých vsuneme sušená rajčata. Maso osolíme, polijeme zbytkem oleje a vložíme do trouby na 200°C na 50 minut.

Jako přílohu podáváme kus kus.

 

SLADKÉ TVAROHOVÉ PLACKY

Potřebujete:
* 250 g měkkého tvarohu
* 60 g hladké mouky
* 60 g cukru
* 1 jablko
* 1 vanilkový cukr
* moučkový cukr
* olej

Smícháme tvaroh, mouku, nastrouhané jablko, vanilkový a krupicový cukr. Všechny ingredience promícháme v těsto, ze kterého vytvoříme placičky a opečeme na oleji. Po vyndání je posypeme moučkovým cukrem .

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme