Pstruh plněný citronem a bylinkami

28. června 2013·Jídlo a pití·Redakce

Pstruzi chtějí prostě na gril!

4 vykuchaní pstruzi

2 citrony

sůl, pepř

olivový olej

petrželka

rozmarýn

kopr

2 lžičky kapar

3 rajčata

Citrony omyjeme v horké vodě. Z jednoho jemně nastrouháme citronovou kůru a smícháme ji se solí. Poté vymačkáme šťávu. Druhý nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a osušíme.

Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme a po stranách vícekrát nařízneme. Potřeme zvenku i zevnitř citronovou šťávou, opepříme a zvenčí potřeme solí s nastrouhanou kůrou z citronu.

Do vnitřku pstruha dáme 4 kapary, natrhanou petrželku, kopr, plátky rajčat a zvenčí 2 plátky citronu a rozmarýn.

Rybí grilovací koše potřeme olejem, aby se pstruh nepřipekl. Vložíme pstruha, koš spojíme, dáme na gril asi 10 centimetrů nad uhlí a grilujeme asi 12 minut a mezitím otočíme.

Příloha:
4 větší brambory

250 g polotučného tvarohu

svazek pažitky

sůl

50 ml mléka

alobal

Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu a dáme na gril na 45 minut . Mezitím si smícháme tvaroh s mlékem, najemno nakrájenou pažitkou, osolíme a metličkou pořádně zamícháme. Brambory vytáhneme, podélně hluboce nařízneme a zmáčkneme rukou. Tím se vytvoří prostor, který naplníme pažitkovým tvarohem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme