Vyhledávání
Pstruh plněný citronem a bylinkami
Pstruzi chtějí prostě na gril!
4 vykuchaní pstruzi
2 citrony
sůl, pepř
olivový olej
petrželka
rozmarýn
kopr
2 lžičky kapar
3 rajčata
Citrony omyjeme v horké vodě. Z jednoho jemně nastrouháme citronovou kůru a smícháme ji se solí. Poté vymačkáme šťávu. Druhý nakrájíme na plátky. Bylinky omyjeme a osušíme.
Vykuchané pstruhy omyjeme, osušíme a po stranách vícekrát nařízneme. Potřeme zvenku i zevnitř citronovou šťávou, opepříme a zvenčí potřeme solí s nastrouhanou kůrou z citronu.
Do vnitřku pstruha dáme 4 kapary, natrhanou petrželku, kopr, plátky rajčat a zvenčí 2 plátky citronu a rozmarýn.
Rybí grilovací koše potřeme olejem, aby se pstruh nepřipekl. Vložíme pstruha, koš spojíme, dáme na gril asi 10 centimetrů nad uhlí a grilujeme asi 12 minut a mezitím otočíme.
Příloha:
4 větší brambory
250 g polotučného tvarohu
svazek pažitky
sůl
50 ml mléka
alobal
Brambory omyjeme, zabalíme do alobalu a dáme na gril na 45 minut . Mezitím si smícháme tvaroh s mlékem, najemno nakrájenou pažitkou, osolíme a metličkou pořádně zamícháme. Brambory vytáhneme, podélně hluboce nařízneme a zmáčkneme rukou. Tím se vytvoří prostor, který naplníme pažitkovým tvarohem.