Ptáčky z mletého masa

2. listopadu 2012··Redakce

Tyhle ptáčky neuletí!

Ingredience

800 g mletého masa, 4 vejce, sůl, mletý pepř, mletý kmín, mletá sladká paprika, rozmačkaný česnek, ovesné vločky
náplň: hořčice, anglická slanina, párek, sladkokyselé okurky, mrkev
strouhanka, tuk na smažení

Postup

Maso smícháme s vejci, okořeníme a zahustíme ovesnými vločkami.
Z masové směsi mokrýma rukama tvoříme placky. Každou potřeme hořčicí, položíme plátek slaniny, proužek mrkve, okurku a párku. Mokrýma rukama zabalíme a vytvoříme šišku. Obalíme ve strouhance a pomalu usmažíme v rozpáleném tuku. Odkládáme na papírové ubrousky, aby vsákly tuk.
Podáváme teplé s bramborovou kaší nebo studené s chlebem.

- další články