Rajčatový koláč s oštěpkem a polníčkovým salátem

23. června 2014·Jídlo a pití·Redakce

Pro vegetariány je tu lehké bezmasé jídlo. Rajčatový koláč se slaným oštěpkem z listového těsta je ten pravý recept do horkých dnů, kdy nemáme chuť na těžká jídla. Zkuste ho.

RAJČATOVÝ KOLÁČ S OŠTĚPKEM

Ingredience:

300 g listového těsta, 10 rajčat, 2 hrsti rukoly, 2  smetanové sýry, panák  smetany, 3 vejce, 1 oštěpek, sůl a pepř, lžíce piniových oříšků, tuk na vymazání plechu

Postup:

Plech vytřeme tukem. Válečkem vyválíme chlazené listové těsto a vložíme na plech.

Rajčata omyjeme, osušíme, vyřízneme bubáka a nakrájíme na plátky.

Rozprostřeme po celém plechu na těsto. Rukolu omyjeme, osušíme, zbavíme stonků a překrájíme na jemno. Poklademe na rajčata. Smícháme smetanový sýr s vejci a smetanou. Přidáme nakrájený oštěpek a smícháme. Nalijeme na rajčata. Osolíme, opepříme a dáme do předem rozehřáté trouby na 180 st. na 30 minut. Poté posypeme piniovými oříšky a dáme do trouby na dalších 20 minut.

POLNÍČKOVÝ SALÁT SE SLANINOU

 

Ingredience:

3 hrsti polníčkového salátu, 4 plátky slaniny, 1 cibule, 5 lžic octa, 1 šálek smetany, pepř, sůl

půl lžičky mleté papriky

 

Postup:

Nakrájenou slaninu scibulí orestujeme na pánvi. Zalijeme octem a necháme  trochu povařit . Pak zalijeme smetanou a dochutíme solí, pepřem a paprikou.  Salát pořádně očistíme a zalijeme ještě teplou zálivkou.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme