Rebarborový koláč

26. dubna 2013·Jídlo a pití·Redakce

Je tu jarní koláč životabudič!

200 g hladké mouky

100 g másla

1 lžička kypřícího prášku

80 g cukru

1 vejce

4 rebarbory

3 žloutky

50 g cukru

200 g sladké smetany

40 g solamylu

3 bílky

150 g cukru

Z mouky, kypřícího prášku, másla, cukru a vejce utvoříme těsto a necháme 30 minut odpočinout. Rebarboru očistíme, překrojíme a nakrájíme na 1 cm kusy. Formu vymažeme tukem a vyložíme vyváleným těstem až po okraj.

Těsto několikrát propícháme a vysteleme rebarborou.

3 žloutky smícháme s cukrem, smetanou a solamylem.

Nalijeme na rebarboru a dáme do studené trouby, kterou zapneme na 180 st. a pečeme 45 minut.

Mezitím si vyšleháme 3 bílky s cukrem.

Po 45 minutách koláč vytáhneme a potřeme bílkovou směsí, poté koláč vrátíme do trouby na dalších 20 minut.

Koláč vyndáme a necháme ho vystydnout ve formě, poté podáváme.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme