Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Bobule na stole. Dejte si pěnu z červeného rybízu!
Zapomeňte na profláknutý rybízový koláč a marmeládu na linecké těsto. Užijte si rybíz v nejlepší formě. To znamená teď a tady, dokud má léto grády.
Příprava: 15 minut
Vaření: 20 minut
Porce jsou pro 4 osoby (tedy pokud nejste něco jako Shrek)
Potřebujete:
- 700 g červeného rybízu
- 120 g cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- špetku soli
- 5 – 6 lžic krupičky
- 200 ml na šlehání
Bez práce nejsou koláče, natož pěna!
Omytý rybíz otrháme (nechte si pár snítek na ozdobu). Vložíme ho do hrnce, zalijeme asi 300 ml vody a povaříme, dokud rybíz nezměnkne a nepopraská.
Směs propasírujeme, odměříme a dolijeme vodu tak, aby objem byl tak kolem 750 – 800 ml. Směs přelijeme do hrnce, přidáme krupičku, oba cukry, špetku soli a povaříme, dokud směs nezhoustne. Hrnec stáhneme z plamene, necháme zchladnout. Občas promícháme.
Vychladlou kaši promícháme se smetanou a prošleháme. Rozdělíme na jednotlivé porce o ozdobíme kuličkami rybízu.
RECEPT FREKVENCE 1: Borůvkové smoothie musíte vyzkoušet!
RECEPT FREKVENCE 1: Nejlevnější detox nápoj na světě. Infuzovaná voda!