RECEPT FREKVENCE 1: Bobule na stole. Dejte si pěnu z červeného rybízu!

25. července 2016·Jídlo a pití·Redakce

Zapomeňte na profláknutý rybízový koláč a marmeládu na linecké těsto. Užijte si rybíz v nejlepší formě. To znamená teď a tady, dokud má léto grády.

Příprava: 15 minut

Vaření: 20 minut

Porce jsou pro 4 osoby (tedy pokud nejste něco jako Shrek)

Potřebujete: 

  • 700 g červeného rybízu
  • 120 g cukru krupice
  • 1 vanilkový cukr
  • špetku soli
  • 5 – 6 lžic krupičky
  • 200 ml na šlehání

Bez práce nejsou koláče, natož pěna!

Omytý rybíz  otrháme (nechte si pár snítek na ozdobu). Vložíme ho do hrnce, zalijeme asi 300 ml vody a povaříme, dokud rybíz nezměnkne a nepopraská. 

Směs propasírujeme, odměříme a dolijeme vodu tak, aby objem byl tak kolem 750 – 800 ml. Směs přelijeme do hrnce, přidáme krupičku, oba cukry, špetku soli a povaříme, dokud směs nezhoustne.  Hrnec stáhneme z plamene, necháme zchladnout. Občas promícháme. 

Vychladlou kaši promícháme se smetanou a prošleháme. Rozdělíme na jednotlivé porce o ozdobíme kuličkami rybízu. 

RECEPT FREKVENCE 1: Borůvkové smoothie musíte vyzkoušet!

RECEPT FREKVENCE 1: Nejlevnější detox nápoj na světě. Infuzovaná voda!

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme