RECEPT FREKVENCE 1: Co s úrodou angreštu? No přece džem!

22. července 2016·Jídlo a pití·Redakce

Taky řešíte dilema, co s letošní úrodou angreštu? Zobejte ho syrový kvůli vitamínům. Až vám poleze krkem, udělejte si marmeládu na zimu!

Když se budete jenom trochu snažit, do hodinky máte hotovo. V zimě pak můžete machrovat!

Potřebujete:

  • 1 kg angreštu
  • 1 kg cukru
  • vodu

Omytý angrešt zbavíme stonků a bubáků, vložíme do hrnce a zalijeme půl litrem vody. Angrešt přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme, dokud nezměkne slupka. Pak bobule vařečkou rozmačkáme.

Hrnec stáhneme z plamene, vmícháme cukr a na velmi mírném ohni za stálého míchání necháme cukr rozpustit.

Pak přidáme teplotu a vaříme asi 15 minut, dokud nezačne džem želírovat. Z povrchu odstraníme pěnu. Pak nalijeme do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Hotovo!

RECEPT FREKVENCE 1: Smoothie bowl s melounem a jahodami

RECEPT FREKVENCE 1: Nejlevnější detox nápoj na světě. Infuzovaná voda!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme