Vyhledávání
Zavřít
RECEPT FREKVENCE 1: Co s úrodou angreštu? No přece džem!
Taky řešíte dilema, co s letošní úrodou angreštu? Zobejte ho syrový kvůli vitamínům. Až vám poleze krkem, udělejte si marmeládu na zimu!
Když se budete jenom trochu snažit, do hodinky máte hotovo. V zimě pak můžete machrovat!
Potřebujete:
- 1 kg angreštu
- 1 kg cukru
- vodu
Omytý angrešt zbavíme stonků a bubáků, vložíme do hrnce a zalijeme půl litrem vody. Angrešt přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme, dokud nezměkne slupka. Pak bobule vařečkou rozmačkáme.
Hrnec stáhneme z plamene, vmícháme cukr a na velmi mírném ohni za stálého míchání necháme cukr rozpustit.
Pak přidáme teplotu a vaříme asi 15 minut, dokud nezačne džem želírovat. Z povrchu odstraníme pěnu. Pak nalijeme do čistých skleniček se šroubovacím uzávěrem, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.