Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Dejte si domácí nanuky z jablek a kiwi. Lahoda!
Letní jablka jsou v nejlepší kondici, voní létem a prázdninami. Společně s kiwi z nich vykouzlíte zdravou ledovou pochoutku.
Na přípravu budete potřebovat asi 15 minut. Mražení potrvá dvě hodinky. Dokončení vás přípraví o 15 minut a závěrečné mražení trvá 6 hodin. Ale kdo si počká, ten se dočká!
Potřebujete:
- 4 velká lední jablka
- 1 citron
- 1 hrnek cukru
- kousek skořicové kůry
- 4 velká vyzrálá kiwi
Umytá jablka nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je jadřinců a oloupeme. Dužinu nakrájíme na kostičky a zalijeme šťávou z citrónu. V plastovém sáčku uložíme do mrazáku.
V kastrůlku svaříme cukr s dvěma hrnky vody a skořicovou kůrou. Na mírném plameni přivedeme k varu. Na malém plameni vaříme, dokud se cukr nerozpustí a část vody se neodpaří. Sirup necháme zchladnout, vyndáme z něj skořici. Kiwi si oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Z mrazáku vyndáme jablíčka a spolu s kiwi a sirupem rozmixujeme. Směs naplníme do tvořítek a necháme 6 hodin mrazit.