RECEPT FREKVENCE 1: Dejte si domácí nanuky z jablek a kiwi. Lahoda!

22. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Letní jablka jsou v nejlepší kondici, voní létem a prázdninami. Společně s kiwi z nich vykouzlíte zdravou ledovou pochoutku.

Na přípravu budete potřebovat asi 15 minut. Mražení potrvá dvě hodinky. Dokončení vás přípraví o 15 minut a závěrečné mražení trvá 6 hodin. Ale kdo si počká, ten se dočká!

Potřebujete:

  • 4 velká lední jablka
  • 1 citron
  • 1 hrnek cukru
  • kousek skořicové kůry
  • 4 velká vyzrálá kiwi

Umytá jablka nakrájíme na čtvrtiny. Zbavíme je jadřinců a oloupeme. Dužinu nakrájíme na kostičky a zalijeme šťávou z citrónu. V plastovém sáčku uložíme do mrazáku.

V kastrůlku svaříme cukr s dvěma hrnky vody a skořicovou kůrou. Na mírném plameni přivedeme k varu. Na malém plameni vaříme, dokud se cukr nerozpustí a část vody se neodpaří. Sirup necháme zchladnout, vyndáme z něj skořici. Kiwi si oloupeme a nakrájíme na kostičky. 

Z mrazáku vyndáme jablíčka a spolu s kiwi a sirupem rozmixujeme. Směs naplníme do tvořítek a necháme 6 hodin mrazit. 

VIDEO: Chuťovky Frekvence 1 – Jahodový pohár!

VIDEO: Chuťovky Frekvence 1 – Zapečené žampiony!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme