RECEPT FREKVENCE 1: Jablečné palačinky pro malé i velké mlsaly

24. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Z letních jablek vykouzlíte sladký oběd nebo večeři pro celou rodinu. Zkuste jednou něco jiného než obligátní závin. Je čas na změnu!

Na přípravu potřebujete asi 20 minut, vaření a pečení vám zabere půl hodiny. 

Potřebujete: 

  • 1 hrnek hladké mouky
  • špetka soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 300 ml podmáslí
  • 1 velké vejce
  • 1 velké jablko
  • máslo, olej

V míse promícháme mouku se solí, práškem do pečiva, sodou, cukrem, metlou přimícháme vejce a podmáslí. Ze všech surovin umícháme hladké těstíčko. V případě potřeby můžeme naředit trochou vody. 

Omyté jablko nakrájíme na plátky. Ty opečeme na másle na pánvi. Pak pánev vytřeme papírovým ubrouskem, nalijeme trochu oleje. Na pánev položíme plátek jablka, zalijeme malou sběračkou těstíčka. Až palačinka zpevní okraje, obrátíme a dopečeme z druhé strany. 

Před podáváním můžete recept vylepšit pár kapkami javorového sirupy nebo šlehačkou.

RECEPT FREKVENCE 1: Léto nekončí. Takže zkuste studenou polévku!

RECEPT FREKVENCE 1: Studená okurková polévka. Dopřejte si chuť léta!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme