RECEPT FREKVENCE 1: Lečo s klobáskami. Bezva na chalupu!

13. července 2016·Jídlo a pití·Redakce

V létě je sezóna paprik a rajčat. To je ten správný čas, kdy si můžeme připravit parádní lečo. To podle našeho receptu zachutná i masožroutům.

Recept je pro 4 osoby, takže nakrmíte celou rodinu. Třeba o víkendu na chalupě. Neumažete moc nádobí a bude to raz dva.

Potřebujete

  • 4 lžíce oleje
  • 2 střední cibule
  • 6 větších barevných paprik
  • 4 tvrdší velká rajčata
  • 4 kvalitní klobásky (zkuste debrecínskou)
  • Sůl a mletý pepř na dochucení
  • ½ lžičky mleté pálivé papriky

Tip: Pokud nechcete lečo pálivé, třeba kvůli dětem, přisypte do něj sladkou papriku.

 

Pustíme se do toho

Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semeníku a nakrájíme na proužky. Rajčata rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme měkkou část se semínky. Dužinu pak nakrájíme na osminky nebo plátky. Cibuli nakrájíme na klínky.

V hlubší pánvi rozehřejeme polovinu oleje a opečeme na něm několikrát naříznuté klobásky ze všech stran. Vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme zbylý olej, zpěníme cibulku, přidáme papriky, rajčata a opékáme (mícháme!), dokud se zelenina hezky neopeče a šťáva se částečně nevydusí.

Nakonec přidáme sůl, pepř, vrátíme do směsi opečené klobásky a prohřejeme. Na zmírněném plameni pak zaprášíme mletou paprikou, necháme ještě zpěnit a promícháme.

Lečo chutná dobře samotné, ale můžete ho podávat i s čerstvým pečivem. 

RECEPT FREKVENCE 1: Mlsejte čerstvou zeleninu s originálním dipem

Nejlevnější zelenina dokáže zázraky. Cibule je přírodní génius!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme