Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Lečo s klobáskami. Bezva na chalupu!
V létě je sezóna paprik a rajčat. To je ten správný čas, kdy si můžeme připravit parádní lečo. To podle našeho receptu zachutná i masožroutům.
Recept je pro 4 osoby, takže nakrmíte celou rodinu. Třeba o víkendu na chalupě. Neumažete moc nádobí a bude to raz dva.
Potřebujete
- 4 lžíce oleje
- 2 střední cibule
- 6 větších barevných paprik
- 4 tvrdší velká rajčata
- 4 kvalitní klobásky (zkuste debrecínskou)
- Sůl a mletý pepř na dochucení
- ½ lžičky mleté pálivé papriky
Tip: Pokud nechcete lečo pálivé, třeba kvůli dětem, přisypte do něj sladkou papriku.
Pustíme se do toho
Papriky a rajčata omyjeme, papriky zbavíme semeníku a nakrájíme na proužky. Rajčata rozkrojíme na čtvrtinky a odstraníme měkkou část se semínky. Dužinu pak nakrájíme na osminky nebo plátky. Cibuli nakrájíme na klínky.
V hlubší pánvi rozehřejeme polovinu oleje a opečeme na něm několikrát naříznuté klobásky ze všech stran. Vyndáme a uchováme v teple. Do výpeku přidáme zbylý olej, zpěníme cibulku, přidáme papriky, rajčata a opékáme (mícháme!), dokud se zelenina hezky neopeče a šťáva se částečně nevydusí.
Nakonec přidáme sůl, pepř, vrátíme do směsi opečené klobásky a prohřejeme. Na zmírněném plameni pak zaprášíme mletou paprikou, necháme ještě zpěnit a promícháme.
Lečo chutná dobře samotné, ale můžete ho podávat i s čerstvým pečivem.