RECEPT FREKVENCE 1: Letní pikantní rychlokvašky

18. července 2016·Jídlo a pití·Redakce

Léto voní po okurkách. Hlavně po těch naložených. Patříte také k nedočkavcům, kteří si chtějí dopřát kyselou dobrotu za pár dní? Zkuste rychlokvašky.

Potřebujete:

  • 1 kg okurek nakládaček
  • 3 paličky česneku
  • 4 lžíce soli
  • 15 kuliček pepře
  • 12 kuliček nového koření
  • 4 bobkové listy
  • 1 l vody
  • vinné listy
  • višňové listy
  • snítky kopru i se šlahouny
  • chlebová kůrka

A jdeme na věc!

Okurky dobře omyjeme, necháme osušit a propícháme vidličkou. Vodu, bobkový list, pepř a sůl krátce povaříme a necháme vychladnout. Do kameninové nádoby naskládáme první vrstvu okurek, mezi ně dáme rozčtvrcené stroužky česneku, potom vrstvu kopru, na něj vinné a višňové listy a další vrstvu okurek. Vrstvíme, až naplníme celou nádobu. 

Všechno zalijeme studeným nálevem, přidáme kousek chlebové kůrky, zatížíme, zakryjeme a necháme kvasit 3 – 4 dny na teplém místě. 

 

VIDEO: Udělejte si kreativní led do letních drinků!

VIDEO: Chuťovky Frekvence 1 – Melounový sorbet!

VIDEO: Toast s avokádem a jahodami. Překvapivé spojení chutí

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme