RECEPT FREKVENCE 1: Léto nekončí. Takže zkuste studenou polévku!

23. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Meteorologové slibují, že si ještě užijeme pořádně horkých dní. Zkuste polévku, která je pro letní pohodu jako stvořená. Chladí a chutná!

Příprava vám zabere 20 minut, vaření taky tak, chladit budete polévku 2 hodiny. 

Pro 6 osob potřebujete: 

  • kousek skořicové kůry
  • 2 hřebíčky, 2 snítky citronového tymiánu
  • 4 střední mrkve
  • 6 velkých letních jablek
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • 1 citron
  • 200 ml jablečného džusu
  • meduňka nebo sladší bazalka

Skořici, hřebíček a tymián zabalíme do kousku gázy nebo jemné látky a zavážeme do uzlíčku. Mrkev očistíme a nakrájíme na silnější kolečka. V hrnci zalijeme vodou, přidáme balíček s kořením a přivedeme k varu. Když je mrkev poloměkká, přidáme na osminky nakrájená oloupaná jablka (bez jadřinců). Dochutíme muškátovým oříškem a dusíme doměkka. 

Z hrnce vyndáme balíček s kořením, děrovanou naběračkou nebo sítkem vyndáme mrkev a jablka. V mixéru je rozmixujeme. 

Z citronu nastrouháme 1/4 lžičky kůry a vymačkáme všechnu šťávu. Rozmixovaná jablka s mrkví dáme do mísy, přidáme šťávu i kůru z citronu, naředíme jablečným džusem a dáme chladit. Potom polévku rozdělíme na 6 porcí a ozdobíme meduňkou nebo bazalkou. 

Tip pro dospělé

Ze sladšího bílého vína vyrobte ledové kostky. Ty potom před podáváním polévky rozdrcené přidejte dospělým do polévky. 

RECEPT FREKVENCE 1: Dejte si domácí nanuky z jablek a kiwi. Lahoda!

VIDEO: Chuťovky Frekvence 1 – Zapečené žampiony!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme