RECEPT FREKVENCE 1: Na linii platí domácí tvaroh! Vyrobíte za 5 minut

2. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Tvaroh je dietní a zdravá potravina. Je ideálním zdrojem bílkovin a můžete z něj vykouzlit spoustu letních pomazánek. Zkuste si vyrobit vlastní!

Potřebujete:

  • 2 litry čerstvého plnotučného zkyslého mléka
  • 100 ml čerstvého plnotučného mléka
  • Odhodlání (!)

Mléko, které přirozeně zkyslo při pokojové teplotě, přelijeme do hrnce, přidáme sladké mléko a pomalu zahřejeme na 40°C. Pokud chceme pevnější tvaroh, necháme mléko dojít až do teploty 50°C. Mléko stáhneme z plotýnky a necháme je vychladnout.

Pak směs přelijeme do cedníku vyloženého tenkým plátýnkem nebo monofilem a necháme přes noc vykapat.

A pak už je to na vás: samotný nebo s ovocem, do pomazánky a tak dále!

VIDEO: Už nikdy připečený sýr v sendvičovači! Jednoduchá super rada

RECEPT FREKVENCE 1: Udělejte si domácí sýr! Hotovo je za 10 minut

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme