Vyhledávání
Zavřít
RECEPT FREKVENCE 1: Na linii platí domácí tvaroh! Vyrobíte za 5 minut
Tvaroh je dietní a zdravá potravina. Je ideálním zdrojem bílkovin a můžete z něj vykouzlit spoustu letních pomazánek. Zkuste si vyrobit vlastní!
Potřebujete:
- 2 litry čerstvého plnotučného zkyslého mléka
- 100 ml čerstvého plnotučného mléka
- Odhodlání (!)
Mléko, které přirozeně zkyslo při pokojové teplotě, přelijeme do hrnce, přidáme sladké mléko a pomalu zahřejeme na 40°C. Pokud chceme pevnější tvaroh, necháme mléko dojít až do teploty 50°C. Mléko stáhneme z plotýnky a necháme je vychladnout.
Pak směs přelijeme do cedníku vyloženého tenkým plátýnkem nebo monofilem a necháme přes noc vykapat.
A pak už je to na vás: samotný nebo s ovocem, do pomazánky a tak dále!