RECEPT FREKVENCE 1: Okurková sezóna? Nevadí, je čas na tarator!

9. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Na studenou polévku tarator nemusíte jezdit do jejího rodného Bulharska. Prázdninovou osvěžující chuť vykouzlíte i doma!

Pro 4 osoby potřebujete: 

  • 800 g bílého jogurtu řeckého typu
  • 1 salátová okurka
  • 4 stroužky česneku
  • lžíce olivového oleje
  • hrst nasekaných vlašských ořechů
  • trocha citronové šťávy
  • hrst nasekaného kopru
  • sůl

Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, přidáme jogurt a smícháme s prolisovaným česnekem a koprem. Jemně osolíme a necháme vychladit. 

Nakonec přidáme ořechy a zakapeme olivovým olejem. Podle potřeby můžeme naředit vodou. 

Tzatziky vs. tarator

Jsou to velice podobná jídla z jogurtu, okurek, česneku a kopru. S taratorem se setkáme v Bulharsku, tzatziky si můžeme dopřát v Řecku. Tarator je tekutý, méně hustý a podává se jako studená polévka. Tzatziky jsou husté a je to spíš salát nebo příloha k masu. Nedávají se do nich ořechy a okurky se strouhají a nechají vykapat. V některých oblastech najdete v tzatziky mátu.

RECEPT FREKVENCE 1: Jenom 5 přísad a vykouzlíte dietní pizzu!

RECEPT FREKVENCE 1: Rychlokvašky za 24 hodin. Metelesku blesku!

 

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme