Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Okurková sezóna? Nevadí, je čas na tarator!
Na studenou polévku tarator nemusíte jezdit do jejího rodného Bulharska. Prázdninovou osvěžující chuť vykouzlíte i doma!
Pro 4 osoby potřebujete:
- 800 g bílého jogurtu řeckého typu
- 1 salátová okurka
- 4 stroužky česneku
- lžíce olivového oleje
- hrst nasekaných vlašských ořechů
- trocha citronové šťávy
- hrst nasekaného kopru
- sůl
Okurky oloupeme a nakrájíme na drobné kostičky, osolíme, přidáme jogurt a smícháme s prolisovaným česnekem a koprem. Jemně osolíme a necháme vychladit.
Nakonec přidáme ořechy a zakapeme olivovým olejem. Podle potřeby můžeme naředit vodou.
Tzatziky vs. tarator
Jsou to velice podobná jídla z jogurtu, okurek, česneku a kopru. S taratorem se setkáme v Bulharsku, tzatziky si můžeme dopřát v Řecku. Tarator je tekutý, méně hustý a podává se jako studená polévka. Tzatziky jsou husté a je to spíš salát nebo příloha k masu. Nedávají se do nich ořechy a okurky se strouhají a nechají vykapat. V některých oblastech najdete v tzatziky mátu.
RECEPT FREKVENCE 1: Jenom 5 přísad a vykouzlíte dietní pizzu!
RECEPT FREKVENCE 1: Rychlokvašky za 24 hodin. Metelesku blesku!