Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Steak s letními jablky a kozím sýrem
Úrodu letních jablek využijte k přípravě netradičního steaku. Spojení ovocné chuti, kozího sýra a masa překvapí a určitě si dáte repete.
Na přípravu potřebujete 15 minut, vaření a pečení vám zabere 25 minut.
Pro 4 osoby potřebujete:
- 200 g měkkého kozího sýra
- 50 g změklého másla
- 1 lžíce másla na vymazání
- 4 větší letní jablka
- 4 steaky z hovězí svíčkové
- sůl a pepř
Troubu předehřejeme na 220°C. Kozí sýr vyšleháme se změklým máslem. Zapékací misku vymažeme zbylým máslem. Omytá jablka nakrájíme na plátky. Vyskládáme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme. Navrch jablek dáme kozí sýr s máslem a zapékáme 15 minut.
Steaky zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Osolíme, opepříme a necháme dojít pod plátem alobalu 2 minuty.
Na zahřáté talíře rozdělíme část jablek zapečených se sýrem, steak a zbylá jablka.
Jestli se vám nechce utrácet za svíčkovou, vyzkoušejte variantu s krůtím nebo kuřecím steakem.