RECEPT FREKVENCE 1: Steak s letními jablky a kozím sýrem

25. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Úrodu letních jablek využijte k přípravě netradičního steaku. Spojení ovocné chuti, kozího sýra a masa překvapí a určitě si dáte repete.

Na přípravu potřebujete 15 minut, vaření a pečení vám zabere 25 minut. 

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 200 g měkkého kozího sýra
  • 50 g změklého másla
  • 1 lžíce másla na vymazání
  • 4 větší letní jablka
  • 4 steaky z hovězí svíčkové 
  • sůl a pepř

Troubu předehřejeme na 220°C. Kozí sýr vyšleháme se změklým máslem. Zapékací misku vymažeme zbylým máslem. Omytá jablka nakrájíme na plátky. Vyskládáme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme. Navrch jablek dáme kozí sýr s máslem a zapékáme 15 minut. 

Steaky zprudka opečeme na pánvi z obou stran. Osolíme, opepříme a necháme dojít pod plátem alobalu 2 minuty. 

Na zahřáté talíře rozdělíme část jablek zapečených se sýrem, steak a zbylá jablka. 

Jestli se vám nechce utrácet za svíčkovou, vyzkoušejte variantu s krůtím nebo kuřecím steakem. 

RECEPT FREKVENCE 1: Léto nekončí. Takže zkuste studenou polévku!

RECEPT FREKVENCE 1: Dejte si domácí nanuky z jablek a kiwi. Lahoda!

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme