RECEPT FREKVENCE 1: Studená okurková polévka. Dopřejte si chuť léta

26. července 2016·Jídlo a pití·Redakce

Na polévku v horkých dnech většinou nemáme chuť. Vyzkoušejte studenou variantu z čerstvých okurek. Je výborná a dietní!

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 200 g čersvého krémového sýra
  • 1 velký nebo 2 střední stroužky česneku
  • 1/2 lžičky nasekaného kopru a 1/2 lžičky pažitky
  • 2 středně velké okurky
  • 1 hlávka ledového salátu
  • 1 – 2 lžíce citronové šťávy
  • sůl a pepř
  • 1 lžíce olivového oleje

Počítejte s dobou přípravy asi 20 minut a chlazením tak 2 hodiny. 

 

V misce promícháme krémový sýr s polovinou oloupaného prolisovaného česneku. Z omytých okurek odkrojíme konce, ze střední části ukrojíme pár koleček na ozdobu. Pak okurky příčně rozpůlíme a vyškrábeme semínka, nahrubo je nastrouháme. Očištěný salát pokrájíme na kostky a rozmixujeme se zbylým česnekem, nastrouhanou okurkou, citronovou šťávou a polovinou kopru. Přidáme olej, přidáme lžíci až dvě sýra a znovu promixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Dáme chladit. 

Po dvou hodinách chlazení polévku naředíme trochou studené vody, rozdělíme do misek, ozdobíme sýrem, pažitkou a koprem, kolečky okurky. 

Dobrou chuť!

TIP FREKVENCE 1: Devět důvodů, proč byste měli denně pít okurkovou vodu

RECEPT FREKVENCE 1: Letní pikantní rychlokvašky

RECEPT FREKVENCE 1: Nejlevnější detox nápoj na světě. Infuzovaná voda!

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme