Vyhledávání
Zavřít
RECEPT FREKVENCE 1: Studená okurková polévka. Dopřejte si chuť léta
Na polévku v horkých dnech většinou nemáme chuť. Vyzkoušejte studenou variantu z čerstvých okurek. Je výborná a dietní!
Pro 4 osoby potřebujete:
- 200 g čersvého krémového sýra
- 1 velký nebo 2 střední stroužky česneku
- 1/2 lžičky nasekaného kopru a 1/2 lžičky pažitky
- 2 středně velké okurky
- 1 hlávka ledového salátu
- 1 – 2 lžíce citronové šťávy
- sůl a pepř
- 1 lžíce olivového oleje
Počítejte s dobou přípravy asi 20 minut a chlazením tak 2 hodiny.
V misce promícháme krémový sýr s polovinou oloupaného prolisovaného česneku. Z omytých okurek odkrojíme konce, ze střední části ukrojíme pár koleček na ozdobu. Pak okurky příčně rozpůlíme a vyškrábeme semínka, nahrubo je nastrouháme. Očištěný salát pokrájíme na kostky a rozmixujeme se zbylým česnekem, nastrouhanou okurkou, citronovou šťávou a polovinou kopru. Přidáme olej, přidáme lžíci až dvě sýra a znovu promixujeme. Dochutíme solí a pepřem. Dáme chladit.
Po dvou hodinách chlazení polévku naředíme trochou studené vody, rozdělíme do misek, ozdobíme sýrem, pažitkou a koprem, kolečky okurky.
Dobrou chuť!
TIP FREKVENCE 1: Devět důvodů, proč byste měli denně pít okurkovou vodu
RECEPT FREKVENCE 1: Letní pikantní rychlokvašky
RECEPT FREKVENCE 1: Nejlevnější detox nápoj na světě. Infuzovaná voda!