RECEPT FREKVENCE 1: Úžasné lehké letní dezerty. Ty prostě musíte zkusit!

8. srpna 2016·Jídlo a pití·Redakce

Třešně a maliny chutnají ještě lépe, když nám přistanou na stole ve formě sladkého dezertu. Rozhodně vyzkoušejte dva zaručené. Je to pecka!

Třešňovo-mátový sorbet

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 600 g třešní (vypeckovaných a zmražených)
  • 120 ml javorového sirupu
  • 2 čajové lžičky citronové šťávy
  • 3 polévkové lžíce mátových lístků
  • 60 ml kokosové vody
  • 60 ml vody
  • 1 špetka soli

Všechny suroviny rozmixujte dohladka. Nemixujte je moc dlouho, jinak se vám promění v tekutinu. Po rozmixování ihned servírujte. Případně uložte do plastového boxu a dejte zamrazit. V hluboce zmrazeném stavu vydrží sorbet až dva měsíce.

Doba přípravy: 10 minutek

Lehoučký malinovo-jogurtový dezert

Pro 4 osoby potřebujete:

  • 500 g řeckého jogurtu
  • Šťávu a nastrouhanou kůru z 1 bio limetky
  • 2 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 400 g malin (zmražených)
  • 1 balíček vanilkového cukru s bourbonem (seženete v dobré drogérii)
  • 50 g pěnového cukroví (koupíte hotové)

Jogurt, šťávu a kůru z limetky ušlehejte s cukrem dohladka. Polovinu malin rozmačkejte a smíchejte s vanilkovým cukrem. Pěnové cukroví rozdrťte na větší kousky. Pak vrstvěte do pohárů jogurtový krém, celé maliny, rozmačkané maliny a rozdrcené pěnové cukroví. Poslední vrstvou jsou maliny.

Doba přípravy: 15 minut

VIDEO: Chuťovky Frekvence 1 – Jahodový pohár!

VIDEO: Toast s avokádem a jahodami. Překvapivé spojení chutí

 

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme