Vyhledávání
RECEPT FREKVENCE 1: Úžasné lehké letní dezerty. Ty prostě musíte zkusit!
Třešně a maliny chutnají ještě lépe, když nám přistanou na stole ve formě sladkého dezertu. Rozhodně vyzkoušejte dva zaručené. Je to pecka!
Třešňovo-mátový sorbet
Pro 4 osoby potřebujete:
- 600 g třešní (vypeckovaných a zmražených)
- 120 ml javorového sirupu
- 2 čajové lžičky citronové šťávy
- 3 polévkové lžíce mátových lístků
- 60 ml kokosové vody
- 60 ml vody
- 1 špetka soli
Všechny suroviny rozmixujte dohladka. Nemixujte je moc dlouho, jinak se vám promění v tekutinu. Po rozmixování ihned servírujte. Případně uložte do plastového boxu a dejte zamrazit. V hluboce zmrazeném stavu vydrží sorbet až dva měsíce.
Doba přípravy: 10 minutek
Lehoučký malinovo-jogurtový dezert
Pro 4 osoby potřebujete:
- 500 g řeckého jogurtu
- Šťávu a nastrouhanou kůru z 1 bio limetky
- 2 polévkové lžíce hnědého cukru
- 400 g malin (zmražených)
- 1 balíček vanilkového cukru s bourbonem (seženete v dobré drogérii)
- 50 g pěnového cukroví (koupíte hotové)
Jogurt, šťávu a kůru z limetky ušlehejte s cukrem dohladka. Polovinu malin rozmačkejte a smíchejte s vanilkovým cukrem. Pěnové cukroví rozdrťte na větší kousky. Pak vrstvěte do pohárů jogurtový krém, celé maliny, rozmačkané maliny a rozdrcené pěnové cukroví. Poslední vrstvou jsou maliny.
Doba přípravy: 15 minut
VIDEO: Chuťovky Frekvence 1 – Jahodový pohár!
VIDEO: Toast s avokádem a jahodami. Překvapivé spojení chutí