Ředkvičková polévka

23. dubna 2012·Jídlo a pití·Redakce

Ředkvičky jsou veselá zelenina! Uvidíte, co dokážou v polévce.

jarní cibulka
2 svazky ředkviček včetně listů
2 brambory
½ litru zeleninového vývaru
150 ml smetany na vaření
máslo, sůl a pepř

Na másle osmahneme na drobno nakrájenou cibulku. Přidáme nakrájené ředkvičky a dusíme do měkka. K ředkvičkám ještě přidáme ještě jejich listy, které jsou mladé a nezvadlé, a ty rovněž nakrájené chvilku podusíme. Pak vše zalijeme zeleninovým vývarem a vaříme zhruba 15 minut.

Směs poté celou rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme smetanu na vaření. Ochutíme solí a pepřem a podáváme s čerstvým chlebem.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme