Ředvičkový salát

2. dubna 2012·Jídlo a pití·Redakce

Dopřejte si jarní dávku vitamínů!

Ředkvičkový salát

Příprava: 10 minut

* 2-3 svazky ředkviček (asi 20 větších)
* 100 g mladé cibule s natí
* 50 g klíčků (mungo, ředkvičky nebo směs)

Na zálivku:
* 3 lžíce olivového oleje
* sůl
* čerstvě mletý pepř
* 1 lžíci vinného (bylinkového) bílého octa
* 1 lžíci citronové šťávy

1. Ředkvičky a cibuli očistěte, omyjte, nakrájejte na plátky a vložte do mísy.

2. V misce smíchejte suroviny na zálivku. Těsně před podáváním salát promíchejte s dresinkem a posypte klíčky.

Jídlo a pití - další články

Doporučujeme